Toegankelijke therapie in Groningen

Persoonlijk en professioneel

Iedereen is anders en ervaringen zijn van belang

Iedereen is uniek en maakt een veelzijdig leven mee. In dat leven is alles van belang. Alle gebeurtenissen, gevoelens, gedachten en ervaringen. Van nu én van toen. Alles wat voor jou van waarde is mag verteld, gezien en gehoord worden. Soms lukt dat alleen of binnen je eigen omgeving en soms is het fijn om ondersteuning van buitenaf te vragen. Daarom verzorg ik therapie in Groningen voor korte of langere tijd. Iemand bij wie je je hele verhaal kunt vertellen. Met de wezenlijke details, met alle gedachten en alle gevoelens die daar voor jou bij horen.

Een therapeut helpt jou om die vragen te beantwoorden

Het omgaan met mooie momenten is meestal niet zo ingewikkeld. Maar hoe ben je gewend om met situaties om te gaan die lastig of pijnlijk zijn? Welke patronen en neigingen kom je hierin tegen? En hoe kun je met zachtheid voor jezelf, het persoonlijke en professionele pad in slaan dat voor jou werkelijk klopt?

Psychosociale therapie

Soms maak je moeilijke periodes door in je leven. Je krijgt te maken met een verlies, je relatie loopt moeizaam, je mist plezier en voldoening in je werk of misschien ervaar je weinig perspectief als je aan de toekomst denkt. Ik ondersteun je graag om meer inzicht te krijgen in wat er in je leven speelt. Als je hier met meer begrip en zachtheid naar kijkt, kunnen we van daaruit onderzoeken welke stappen nu gezet kunnen worden, die voor jou van belang zijn. Ook voor coachvragen rondom werk, professionele identiteit en betekenisgeving ben je welkom.

Relatietherapie

Als liefdespartners kom je soms samen in situaties terecht die niet makkelijk zijn. Juist in de nabijheid van de partnerrelatie komen zowel de individuele neigingen van beiden – als het patroon wat tussen jullie samen is ontstaan – aan het licht. In relatiegesprekken help ik jullie om die dynamiek te verhelderen en met elkaar te onderzoeken wat jullie wensen zijn in jullie relatie. Ook bij vragen of problemen op het gebied van jullie intieme / seksuele relatie zijn jullie welkom.

Seksuologie

Als seksueel contact ‘vanzelf’ verloopt is het vaak een manier om plezier en ontspanning te beleven. Dit is belangrijk voor het ervaren van balans in je leven. Soms is seks echter helemaal niet vanzelfsprekend en kan het je onzeker maken: omdat je geen zin hebt, andere verlangens hebt dan je partner, je lichaam niet doet wat je wilt of omdat er nare herinneringen of patronen bovendrijven. Bij vragen of problemen rondom seksualiteit ben je welkom. Zowel samen als alleen.

Rouw & Verlies

Verlies komt in ons hele leven voor. Het verlies van een dierbare door overlijden, maar ook ander verlies van iets dat van waarde is: werk, vriendschap, relatie, gezondheid. De gevoelens die dit met zich meebrengt zijn heel divers. Het gemis, het verdriet, de boosheid, de pijn, de angst en de mooie herinneringen wisselen elkaar af. Dit heet rouw. Rouw is rauw. Rouw betekent dat er liefde was.

Orthopedagogiek

In mijn werk als orthopedagoog of gedragsdeskundige kijk ik samen met ouders, therapeuten, begeleiders of leerkrachten naar het gedrag van kinderen, jongeren of mensen met een beperking. Zij kunnen hun problemen soms moeilijk in woorden uitdrukken, en laten hun verhaal daarom zien in hun gedrag of prestaties. Hoe kun je hun verhaal begrijpen en rekening houden met alles vanuit de context, en welke inzet is nodig om het welbevinden van de ander te vergroten en de ontwikkeling te stimuleren?

Supervisie

Supervisie is het onder begeleiding leren door reflectie op eigen werkervaringen. Als supervisor voldoe ik aan de voorwaarden voor gedragswetenschappers die supervisie nodig hebben voor hun SKJ-herregistratie of in opleiding zijn tot NVO-orthopedagoog generalist. Ook andere professionals die met mensen werken zijn welkom voor ervaringsgerichte supervisie. Door middel van zelfreflectie kan een waardevol leerproces ontstaan.

Groepstherapie

Groepstherapie is een zeer waardevolle aanvulling op individuele therapie. In de ontmoeting met anderen ervaar je ‘direct’ hoe je gewend bent met jezelf om te gaan en kun je oefenen met nieuw contactgedrag.

Ervaringen van anderen

“Door de mindfulnesstraining bij Anke ben ik me bewuster geworden van het nu en niet alleen maar bezig met wat was of nog gaat komen. De dagelijkse oefeningen maken me rustiger in mijn hoofd, meer ontspannen en ik blijf minder in mijn gedachten hangen.”

– Willy (56)

“Ik vind Anke fijn. Ze is heel rustig en ik kan alles tegen haar zeggen. En als je een keer een scheldwoord gebruikt ofzo, dan heeft ze daar niet meteen een mening over.”

– Laura (12)

“Mijn keuze voor een gezin met kinderen werd geblokkeerd door angst die ontstaan was door het verliezen van een kind. Anke is een fijne therapeut. Ze heeft me geholpen om beter bij mijn gevoel en m’n drijfveren te komen.”

– Ronald (45)

Contact opnemen

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Je bent van harte welkom.