Therapie & Gesprek

Therapie & Gesprek

Inzicht, begrip en compassie

Soms maak je moeilijke periodes door in je leven. Je relatie loopt moeizaam, je zit vast in je werk of misschien voel je dat je eigenlijk iets heel anders wilt met je leven. Ik ondersteun je graag om meer inzicht en begrip te krijgen in alles wat er in je leven speelt en om daar met vriendelijkheid, acceptatie en compassie naar te kijken.

Tijdens gesprekken onderzoeken we samen hoe je je eigenlijk voelt op allerlei vlakken. Pas als je werkelijk ervaart hoe het van binnen is, kun je bewuste keuzes maken in je leven. Keuzes over wat je wel en wat je niet wilt. Over hoe je kunt omgaan met ervaringen die moeilijk of pijnlijk zijn en hoe je kunt genieten van de mooie momenten.

Mindfulness en Acceptatie

De basis waarop ik werk is de balans tussen denken en voelen, tussen kennis en ervaring. Mijn stijl is Mindfulness Based: erkennend waarnemen wat er speelt. Daarnaast maak ik gebruik van technieken uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een moderne vorm van gedragstherapie en er op gericht om niet langer te vechten tegen ongemak en pijn. Op die manier kun je vanuit acceptatie en mildheid het pad in slaan naar wat voor jou echt belangrijk is.

Tarieven

Gespreksessie van een uur: € 90,-

Via de aanvullende zorgverzekering wordt vaak een deel van de kosten vergoed vanuit de complementaire zorg. Informeer naar de mogelijkheden bij je verzekering of kijk op de site van de NFG.

Afspraken kunnen tot uiterlijk 24 uur van tevoren kosteloos geannuleerd worden. 

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gelden vergoedingsmogelijkheden voor iedereen in de provincie Groningen. Deze regeling valt onder de wet Jeugdhulp met een verwijzing van de huisarts. Neem contact met me op, als je hier meer over wilt weten.

Cliënten aan het woord

“Ik voel me bij Anke gehoord, ik voel dat ik er toe doe.”

Froukje

“Anke is een prettige gesprekspartner. Ze laat ons zelf nadenken over de keuzes die we hebben gemaakt waardoor we inzicht krijgen in wat er anders moet en kan. De begeleiding van Anke heeft ons waardevol inzicht gegeven in onze relatie en hoe we met elkaar omgaan.”

Pim & Koen

Kennismaken

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek; alleen of samen met een partner of vriend. Ik kan je ondersteunen bij stress, relatieproblemen, angst, zingevingsvragen, trauma, depressie, verlieservaringen, spanningen en identiteitsvragen.

Kennismaken? Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.