Therapie & Gesprek

Therapie & Gesprek

Inzicht, begrip en compassie

Soms maak je moeilijke periodes door in je leven. Je relatie loopt moeizaam, je zit vast in je werk of misschien voel je dat je eigenlijk iets heel anders wilt met je leven. Ik ondersteun je graag om meer inzicht en begrip te krijgen in alles wat er in je leven speelt en om daar met vriendelijkheid, acceptatie en compassie naar te kijken.

Tijdens gesprekken onderzoeken we samen hoe je je eigenlijk voelt op allerlei vlakken. Pas als je werkelijk ervaart hoe het van binnen is, kun je bewuste keuzes maken in je leven. Keuzes over wat je wel en wat je niet wilt. Over hoe je kunt omgaan met ervaringen die moeilijk of pijnlijk zijn en hoe je kunt genieten van de mooie momenten.

Mindfulness en Acceptatie

De basis van waaruit ik werk is het zoeken naar de balans tussen denken, voelen en handelen, tussen kennis en ervaring. Mijn stijl is
Mindfulness-based. Samen met jou werk ik aan inzicht en integratie, van waaruit ‘nieuw’ handelen als vanzelf ontstaat. Door te vertragen in het hier en nu komen patronen aan het licht en gaan we samen op zoek naar jouw wensen en verlangens.

Kenmerkend voor de opleidingen die ik heb gedaan is het werken vanuit de waarneming van wat er is in het hier en nu, waarbij het lichaam, naast gedachten en gevoelens, een belangrijke informatiebron is. Ik maak gebruik van technieken uit o.a. de Gestalttherapie, de Voice dialogue, het werken met opstellingen en vanuit de positieve psychologie zoals Mindfulness, Compassie en de Acceptance and Commitment Therapy (ACT).

Met een systemische blik bekijk ik je verhaal tegen de achtergrond van waar je vandaan komt én binnen je huidige context. Zodat je vanuit acceptatie en met mildheid kunt kijken naar je eigen weg en het pad in kan slaan wat voor jou echt belangrijk is.

Voor mensen die te maken hebben met klachten als gevolg van een traumatische ervaring maak ik gebruik van EMDR.

Naast individuele therapie geef ik ook relatietherapie.

Ik ben aangesloten bij het samenwerkingsnetwerk van Psychologen Nederland.

Tarieven

Gespreksessie van een uur: € 95,-
Psychosociale therapie is vrijgesteld van BTW

Coronatijd – of niet – elkaar online ontmoeten is een prima alternatief. Mocht dit je wens zijn, laat het me dan weten.

Via de aanvullende zorgverzekering wordt vaak een deel van de kosten vergoed vanuit de complementaire zorg. Informeer naar de mogelijkheden bij je verzekering of kijk op de site van de NFG.

Afzeggen van een afspraak kan tot 48 uur van te voren, anders wordt de helft van het afgesproken tarief in rekening gebracht. Bij ‘No-show’ het hele bedrag.

Voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gelden gemeentelijke vergoedingsmogelijkheden. Ik heb een samenwerkingsrelatie met Mindcare. Neem contact met me op als je hier meer over wilt weten.

Cliënten aan het woord

“Als nuchter persoon had ik vroeger nooit gedacht ooit op de ‘sofa’ te belanden. Ik ben blij dat ik die stap uiteindelijk toch genomen heb en bij Anke terecht ben gekomen. Door haar prettige benadering heeft ze me geholpen met meer mildheid naar mezelf te kijken.”

Sven

“Wij hebben veel gehad aan de gesprekken met Anke. We hebben geleerd om meer contact met elkaar te maken. Dit heeft onze relatie sterker gemaakt.”

Mark & Inge

Kennismaken

Je bent van harte welkom voor een kennismakingsgesprek; alleen of samen met een partner of vriend. Ik kan je ondersteunen bij stress, relatieproblemen, angst, zingevingsvragen, trauma, depressie, verlieservaringen, spanningen en identiteitsvragen.

Kennismaken? Stuur me een bericht en ik neem contact met je op.