Mindfulness

Mindfulness & Compassie

Werkelijk zien wat er is

Iedereen is uniek en maakt een veelzijdig leven mee. Een leven vol ervaringen, waar we vaak te snel aan voorbij gaan en waarin het soms moeilijk is om goed voor jezelf te zorgen.

Tijdens een Mindfulness-training leer je om echt bewust te ervaren wat er is aan gevoelens, gedachten en ervaringen. Voor mij is die combinatie van eenvoud met diepgang, dé grote kracht van Mindfulness. Dat is namelijk het begin van alles. Als je werkelijk kunt zien wat er is, kan er iets in beweging komen.

Hoe ga je om met mooie momenten en hoe ga je om met situaties die lastig of pijnlijk zijn? En hoe kun je met zachtheid voor jezelf, het pad in slaan van wat voor jou werkelijk klopt? Met het beoefenen van Mindfulness kun je weer toegang krijgen tot het wezenlijke in jezelf, en in de ander.

Groepstraining Mindfulness

Je bent van harte welkom om mee te doen aan een groepstraining Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR). Deze 8-weekse training is de basis van Mindfulness en ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn. De training bestaat uit acht avonden van twee uur, waarvan één avond in stilte. We starten altijd met een persoonlijke intake om te kijken of en hoe Mindfulness op dit moment in je leven past. Tijdens de training krijg je informatie en audio-bestanden om thuis verder te oefenen.

Ongeveer zes weken na het einde van de training is er een extra terugkomavond met de groep om samen te kijken wat voor effect Mindfulness op je leven heeft en hoe je dat nog beter kunt integreren.

MBSR groepstraining

8 dinsdagavonden van 19.30 – 21.30
Start: 29 september 2020
Data: 29 september, 6 oktober, 20 oktober, 27 oktober, 3 november, 10 november, 17 november, 24 november 2020
Extra terugkomavond: 2 februari 2021
Locatie: Boven bij Thetra, Onderduikersstraat 1, Groningen

Kosten: € 450,-

Ik ben erkend Mindfulness-trainer VMBN categorie 1. Daarom zijn er met een verwijsbrief van de huisarts vaak goede vergoedingsmogelijkheden. Informeer bij jouw verzekeringsmaatschappij naar de mogelijkheden of kijk op de site van de Zorgwijzer. Mochten de kosten een probleem voor je zijn, laat het me dan weten.

 

Deelnemers aan het woord

“Een mindfulnesstraining stond ver van me af. Ik ben er met enige scepsis ingegaan en het heeft me ontzettend verrast. Het heeft me geholpen mijn ongeduldigheid te temperen, meer tevredenheid te voelen en minder in de toekomst te leven.”

Hessel

“Door de mindfulnesstraining pik ik de signalen van mijn lijf veel eerder op dan vroeger. Bijvoorbeeld signalen als het niet zo goed met me gaat, of als ik over mijn eigen grenzen heen ga. Ik heb geleerd om met meer aandacht te leven en om gevoel  bewuster te ervaren.”

Willy

Kennismaken

Wil je samen kijken of Mindfulness op dit moment goed voor jou is? Stuur me een bericht en ik neem contact met je op voor een persoonlijk gesprek.